Za tri i po godine Pokrajinska vlada izdvojila milijardu dinara za opštinu Vrbas

Delegacija Pokrajinske vlade, koju je predvodio potpredsednik Đorđe Milićević, boravila je danas u radnoj poseti opštini Vrbas, gde su obišli završne radove na infrastrukturnom opremanju u radnoj zoni „Istok“, za koje je, zajedno sa radovima u Bloku 44 u centru Vrbasa, Pokrajinska vlada izdvojila 56 miliona dinara.

„Reč je o izgradnji pristupne saobraćajnice ka radnoj zoni i izgradnji vodovodne i kanalizacione infrastrukture, elektroenergetskih instalacija, javne rasvete, parkinga, pešačkih i biciklističkih staza, jer se očekuje dolazak italijanskog investitora i otvaranje, u prvoj fazi 40, a kasnije do 70 novih radnih mesta“, istakao je ovom prilikom potpredsednik Milićević.

Pored obilaska investicija, održan je i radni sastanak na kome su sumirani rezultati zajedničkog rada Pokrajinske vlade i ove lokalne samouprave u prethodnom periodu i definisani novi planovi za njen dalji razvoj.

„Za tri i po godine, blizu milijardu dinara izdvojeno je iz pokrajinskog budzeta za opštinu Vrbas, što kroz direktne investicije u infrastrukturu i druge segmente života, što kroz subvencije privredi i poljoprivredi. Nastavićemo, u saradnji sa rukovodstvom Vrbasa, da radimo na novim projektima, a kao prioritetne definisali smo dalji razvoj radnih zona, posebno zone u pripremi koja se nalazi uz auto-put. Pokrajinska vlada će pružiti podršku Opštini Vrbas u nastojanju da privuče domaće i strane investitore da ulažu u ovoj opštini, kako bi bili stvoreni uslovi za otvaranje novih radnih mesta“, izjavio je Milićević.

Potpredsednik Milićević je napomenuo da su i značajna sredstva izdvojena iz republičkog budzeta za razvoj putne infrastrukture, zdravstva i obrazovanja, što je dodatno doprinelo tome da se obezbedi kvalitetniji život građana opštine Vrbas, ali i bolji uslovi za privlačenje novih investicija.

Predsednik Opštine Vrbas Milan Glušac naglasio je da je razumevanje aktuelne Pokrajinske vlade za probleme sa kojima se suočavala opština Vrbas i za čije rešavanje nije imala dovoljno finansijskih sredstava, doprinelo tome da se mnogi projekti, važni za njene stanovnike, realizuju u planiranim rokovima. Prema njegovim rečima, definisani pravci aktivnosti u narednom periodu usmereni su na jačanje privrednih kapaciteta i zapošljavanje, kao i na poboljšanje uslova života.

U radnoj poseti opštini Vrbas bili su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.