Podsekretar Vojnović poručio u Veneciji da je Vojvodina zainteresovana za projekte razvoja transporta

Pokrajinski podsekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović učestvovao je na Završnoj konferenciji projekta EASYCONNECTING u Veneciji, od 21. do 24. septembra 2016. godine, gde je Vojvodina prepoznata kao strateški partner za razvoj transevropskih i intermodalnih koridora, čime se stvara osnova za unapređenje transportnog sistema AP Vojvodine u pogledu infrastrukture i usluga.

„Pokrajinska vlada sledi strateške dokumente razvoja transporta i logistike na nacionalnom nivou i istovremeno vršimo njihovu implementaciju na regionalnom nivou. Mi želimo da unapredimo mesto geostrateškog lidera u regionu, iskažemo prednost partnerstva i oslonca za projekte utvrđene strategijom EASYCONNECTING-a i da iskažemo želju za učešćem u projektima od značaja za razvoj trasnporta i logistike“, rekao je podsekretar Vojnović na Završnoj konferenciji ovog projekta finansiranog u okviru IPA Jadranskog programa prekogranične saradnje.
Podsekretar Vojnović je na kraju istakao da je AP Vojvodina spremna da nastavi sa učešćem u projektima vezanim za unapređenje transporta i logistike u okviru partnerstva formiranog na EASYCONNECTING projektu.

Na panel diskusiji Završne konferencije učestvovali su Karlo Fortuna, direktor međunarodnih odnosa i razvoja strateške infrastrukture u Regiji Fruli Venecija Đulija; Ivan Kurcolo, šef zajedničkog tehničkog sekretarijata Italija-Hrvatska; Katarina Goli, predstavnica slovenačkog Ministarstva infrastrukture; Dalibor Milošević, generalni direktor Ministarstva infrastrukture Crne Gore; Nerejda Hoka, direktor CEETO za planiranje transporta i Piero Pelizari, kontraadmiral Italijanske obalske straže.