Unapređivanje saradnje Vojvodine i Bosne i Hercegovine

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić prisustvovao je danas sastanku predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i ambasadora Bosne i Hercegovine u Beogradu Lazara Mirkića, i ovom prilikom istakao da je očuvanje dobre saradnje i visoko razumevanje, koje imamo od izuzetnog značaja za unapređenje bilateralnih odnosa između Srbije i Vojvodine sa BiH.

Uz čestitke predsedniku Miroviću na izboru i želje da ostvari što bolji poslovni rezultat sa članovima Pokrajinske vlade, ambasador Mirkić i predsednik Mirović razmenili su mišljenja u vezi sa aktuelnim dešavanjima u regionu, sa posebnim osvrtom na pitanja ekonomskog razvoja, konstatujući da odnosi između Srbije i Bosne i Hercegovine napreduju.

Predsednik Mirović je ocenio da razvoj ekonomije, jačanje regionalne saradnje putem novih oblika robne razmene, te modernizacija putne infrastrukture imaju veliki značaj na putu unapređivanja dalje privredne saradnje između Vojvodine i Bosne i Hercegovine.
Ambasador Mirkić je istakao da je BiH posebno zainteresovana za prehrambene proizvode iz Vojvodine i namere su da se privredna saradnja u toj oblasti što više razvija. Potencijali za saradnju viđeni su u oblasti turizma, a ambasador Mirkić je predsednika Mirovića pozvao da poseti Sarajevo i izrazio želju da se u BiH organizuje predstavljanje vojvođanske privrede. Takođe, u okviru današnjeg susreta tražena je podrška za organizovaniji i širi nastup bosanskohercegovačkih privrednika na Novosadskom sajmu.