U Sremskoj Mitrovici održan 6. „Vinski park“

Šesta po redu Gastro-vinska manifestacija „Vinski park” na otvorenom održana je u Sremskoj Mitrovici uspešnija nego ikad. Zemlja gost festivala ove godine bila je Slovenija. Domaći i strani proizvođači gostima manifestacije predstavili su vina iz više od 106 vinarija, kao i domaće gastro-proizvode.

Više od sedam stotina vinskih etiketa s preko dvadeset delikatesa u fud-korneru predstavljeno je u gradskom parku. Zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samardžić obratio se prisutnima i zahvalio je svima koji su omogućili da se festival održi.

„Po šesti put mitrovački gradski park pretvoren je u Vinski park, najveći vinski događaj otvorenog tipa u našoj zemlji”, istakao je Samardžić.
Preko stotinu vinarija i više od dvadeset malih proizvođača hrane sa svojim autentičnim proizvodima i ove godine privukli su nekoliko hiljada posetilaca.

Publici su se obratili i Ramazi Inaišvili, predsednik udruženja „Sinergija”, kao i Polonca Kosić, prvi sekretar Ambasade Republike Slovenije u Republici Srbiji.

„Zastupljeno je sve više regiona poznatih po vinima, sve bivše republike SFRJ, danas države, kao i gosti iz Moldavije i Slovenije. Srem ima jako bogatu kulturu vinogradarstva i vinarstva. Takođe, raduje nas i to što smo postali najveći regionalni sajam vina na otvorenom”, kazao je prisutnima Inaišvili.

Sekretarka Kosić izrazila je svoje oduševljenje manifestacijom. „Hvala Gradu Sremska Mitrovica i gradonačelnici Svetlani Milovanović što su odabrali baš našu zemlju kao partnersku na ovoj manifestaciji. Mi smo mala zemlja, ali poznata kao vinogradarska”, izjavila je Kosić i naglasila da su predstavnici Slovenije na manifestaciju doneli najbolje što imaju iz svih slovenačkih regiona.