U Novom Sadu počeo 13. Internacionalni festival igre i muzike „Zov ravnice”

Sinoć je u Novom Sadu na platou tržnog centra Promenada počeo 13. Internacionalni festival igre i muzike „Zov ravnice” koji će u naredna četiri dana ugostiti više od dve hiljade učesnika kako iz Srbije tako i iz regiona. 

Prisutne je u ime Pokrajinskog sekretarijata pozdravio načelnik odeljenja za lokalnu samoupravu, Ivan Petrović. On je podsetio na to da je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, prepoznao značaj manifestacija koje imaju širi društveni i regionalni značaj, te da putem posebne konkursne linije već dve godine pruža i konkretnu finansijsku pomoć ovakvim događajima. 

„S pravom možemo reći da je ovaj festival ušao u kulturnu mapu Novog Sada. Grad će u naredna četiri dana ugostiti više od dve hiljade učesnika i to govori dovoljno o turističkom i kulturnom značaju koji ova manifestacija ima”, poručio je Petrović. 

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada, Aleksandar Petrović otvorio je festival i tom prilikom naglasio da manifestacije poput ovog festivala, na sjajan način doprinose kulturnoj sceni Novog Sada, a tome svedoči i podatak da je internacionalni festival „Zov ravnice” bio jedna od najboljih preporuka u procesu kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2022. godine. 

Tokom četiri festivalska dana održaće se brojne radionice kao i javni časovi gde će se publici prezentovati tradicionalni plesovi različitih zemalja. Celokupan program festivala upotpuniće i brojni izlagači svojim rukotvorinama, suvenirima, kao i tradicionalnim proizvodima za jelo i piće s našeg podneblja. 

Događaj je podržao Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, kao i Gradska uprava za kulturu, Novi Sad.