Subvencije od 100 miliona dinara za nabavku opreme u 16 vojvođanskih kompanija

Pokrajinski sekretar za regionalani razvoj međuregionalnu sardnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je danas ugovore u vrednosti od 100 miliona dinara, predstavnicima 16 privatnih kompanija koji su prava na sredstva ostvarili po osnovu Konkursa za za kupovinu  opreme u malim i srednjim privrednim društavima na  teritoriji AP Vojvodine.

Pravo na bespovratna novčana sredstva ostvarile su kompanije čije su delatnosti procenjene od značaja za razvoj AP Vojvodine a kako je resorni sekretar Bjelić istakao, služiće za početak, povećanje ili unapređenje procesa proizvodnje u ovim kompanijma.

„Danas smo u saradnji sa Razvojnom agencijom Vojvodine, konkurentne i zdrave kompanije koje su ispunile konkursne uslove podstakli  finansijskim sredstvima koja će pomoći njihovom dalјem razvoju a time i jačanju privrede u celini, što predstvalјa primarni cilј Pokrajinske vlade“, izjavio je Bjelić i  pojasnio da će korisnici tim novcem, u iznosima od dva do deset miliona dinara, moći da pokriju i do 50 odsto nabavke opreme.

On je istakao da se dodelom današnjih subvencija završava drugi ciklus u oviru konkursne mere za podsticaj sveukupnog  razvoja  koji se sprovodi kroz Budžetski fond za sprovođenje mera razvojne politike Vojvodine i najavio novi ciklus konkursnih mera za otvaranje novih radnih mesta koji će biti raspisan u septembru.

Subvencije za bespovratno finansiranje kupovine opreme privrednih društava povezanih s realizacijom investicija predviđaju kupovinu isklјučivo nove opreme, čija nabavna vrednost ne može biti niža od četiri miliona dinara.