U toku završni radovi na rehabilitaciji Grebenskog puta

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić obišao je danas, sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedelјkom Kovačevićem, deonicu Grebenskog puta na Fruškoj gori, gde su u toku radovi na rehabilitaciji ovog putnog pravca.

– Počeli su radovi na poslednjoj, najugroženijoj deonici Grebenskog puta u dužini od gotovo pet kilometara, za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 220 miliona dinara – rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova na deonici od raskrsnice sa državnim putem prvog reda Ib-21 (Novi Sad – Ruma) do raskrsnice sa državnim putem drugog reda IIb-313 (Rakovac–Vrdnik).

Podsetivši na to da su sada rekonstruisane i deonice Banstol – Odmaralište Elektrovojvodine – Iriški venac, predsednik Mirović je istakao da će na proleće, kada radovi na ovoj deonici budu završeni, Grebenski put biti kompletno obnovlјen.

– Završetkom radova ispunićemo obećanje dato na početku mandata ove Vlade, a to je da ćemo završiti rehabilitaciju najygroženijih delova Grebenskog puta, na korist svih građana – poručio je predsednik Mirović, ističući da je uređenje fruškogorskih saobraćajnica veoma značajno i zbog razvoja turizma.

Predsednik Opštine Irig Stevan Kazimirović izjavio je da su radovi na rekonstrukciji Grebenskog puta izuzetno važni, kako za meštane, tako i za turiste, kojima će na ovaj način biti olakšan dolazak do svih destinacija na Fruškoj gori.