Mirović položio kamen temelјac za izgradnju fiskulturne sale u Beloj Crkvi

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je 15. oktobra 2019. godine, u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Beloj Crkvi, kamen temelјac za izgradnju fiskulturne sale sa pratećim sadržajem koja ispunjava kriterijume za školska takmičenja. Postojeća mala sala stara je 56 godina i u narednim nedelјama biće započeta i rekonstrukcija ovog objekta u kome nikada nije bilo grejanja.

Projekat je vredan 234 miliona dinara i biće završen, kako je najavlјeno, za godinu dana.
– Veoma sam zadovolјan sa onim što sam video danas u Južnom Banatu. U protekle tri i po godine nova politika u AP Vojvodini dala je rezultate tako da više nema promašenih investicija i proneverenog novca kao što je bilo do 2016. godine – kazao je predsednik Mirović.

Ovom prilikom, predsednik Mirović obišao je i Industrijsku zonu u ovoj opštini, čiju izgradnju i opremanje finansira Pokrajinska vlada zajedno sa Opštinom Bela Crkva.

– U Beloj Crkvi postojala je velika potreba da se izgradi Industrijska zona. Uložili smo 130 miliona dinara, i ovde će posao naći oko 1.000 radnika – dodao je Mirović.

– Imamo još puno posla posebno u manje razvijenijim opštinama. Danas smo dogovorili i nove investicije za školske objekte, ovde u Južnom Banatu. Projekte koje smo dogovorili sa lokalnim samoupravama širom AP Vojvodine mi smo i realizovali i sve naše investicije iz 2016., 2017. i 2018. godine su potuno završene, i ja sam na to veoma ponosan – kazao je predsednik Mirović.

– Bela Crkva nikada nije imala Industrijsku zonu. Bez podrške Pokrajinske vlade mi sami ne bismo uspeli. Danas imamo potencijalne investitore i na ovaj način ćemo uposliti naše građane. Uradili smo mnogo u poslednje tri i po godine u svim oblastima, obezbedili smo uslove za dolazak investicija, a radimo puno i na razvoju turizma – izjavio je predsednik Opštine Bela Crkva Darko Bogosavlјević.

Tokom radne posete Banatu, Mirović je obišao i opštinu Alibunar, gde su u toku radovi na izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Bratstvo i jedinstvo“ koji su započeti 2004. godine i koji su stajali kao nedovršen objekat. Za završetak ovih radova Pokrajinska vlada izdvojila je 78,2 miliona dinara.

Radnoj poseti opštinama u Banatu prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedelјko Kovačević.