Sofić: Za projektno-tehničku dokumentaciju u devet lokalnih samouprava AP Vojvodine 50 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić uručio je danas u Pokrajinskoj vladi ugovore o izradi projektno-tehničke dokumentacije u vrednosti od 50 miliona dinara za 10 projekata u devet lokalnih samouprava AP Vojvodine.

Pravo na sredstva, s ciljem realizacije različitih infrastrukturnih projekata, ostvarile su opštine Sečanj, Srbobran, Novi Bečej, Temerin, Bečej, Ada, Bački Petrovac i Titel, kao i grad Sombor.

Sofić je tom prilikom istakao da projekti sa kojima su gradovi i opštine konkurisali u ovom pozivu donose konkretne koristi u vidu boljeg kvaliteta života i uticaja na razvoj i unapređenje lokalne sredine, kao i poboljšanja uslova za privlačenje investicija i jačanje privrede u celini.

„Izrada projektno-tehničke dokumentacije jeste prvi, ali i najvažniji korak ka realizaciji važnih infrastrukturnih projekata. Odziv na ovu konkursnu meru je odličan, što pokazuje da predstavnici lokalnih samouprava imaju jasno definisane prioritete i ciljeve, a Pokrajinska vlada i Sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu nastaviće da pružaju podršku“, poručio je Sofić i najavio da će sledeći ovakav konkurs biti raspisan već u januaru.

Izradom projektno-tehničke dokumentacije biće omogućena izgradnja druge faze kanalizacione mreže u Temerinu i Bačkom Jarku, rekonstrukcija Predškolske ustanove „Labud Pejović“ u Bečeju, sanacija mosta Bački Petrovac – Gložan, izgradnja školsko-sportske hale u Titelu, rekonstrukcija vodovodne mreže na teritoriji opštine Ada, izgradnja novog objekta za potrebe Policijske uprave Sombor, adaptacija Doma kulture i izgradnja predškolske ustanove u Sečnju, kao i drugi projekti.