Sofić se sastao sa predsednikom Saveza udruženja „Koreni“

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, sastao se danas sa predsednikom Saveza udruženja matice, dijaspore Srba u regionu i prijatelja Srbije „Koreni“, Stojanom Stevanovićem koji je i predsednik Srpskih privrednika u Švajcarskoj.

Sofić i Stevanović razgovarali su o saradnji u oblastima privrede, kulture, ekonomije, nauke i sporta između AP Vojvodine i udruženja otadžbinskih zemalja regiona i dijaspore.
Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za intezivniju saradnju kroz povezivanje privrednih subjekata iz dijapsore a što će doprineti ubrzanom ekonomskom rastu i privrednoj aktivnosti matične zemlje.

Sofić je izrazio zadovoljstvo na incijativi nevladine organizacije „ Koreni“ da se poveže sa svim nivoima vlasti u cilju jačanja pre svega privrednih i kulturnih veza srpskog naroda širom regiona i dijaspore, i naglasio da se svi nalazimo na istom putu ujedinjenja srpskog naroda van matične države Srbije.

„ Ove godine Fond za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu, raspolaže gotovo dvostruko većim sredstvima u odnosu na prethodnu, a aktivnosti su proširene na sve zemlje u regionu što odražava jasan stav Pokrajinske administracije kada je u pitanju osnaživanje saradnje sa srpskim narodom širom regiona“, poručio je Sofić i predložio da bi za buduću saradnju u oblasti privrede, nauke, kulture i sporta sa ovim udruženjem koje deluje u dijaspori prvi korak bio izrada akcionog plana po kojem će buduće aktivnosti biti realizovane.

Sastanku su prisustvovali direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo i saradnik Udruženja matice, dijaspore Srba u regionu i prijatelja Srbije „Koreni“, Milan Gutić.