Sofić obišao radove na saobraćajnici u Industrijskoj zoni u Srbobranu

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu retar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić boravio je danas u radnoj poseti opštini Srbobran, gde se sastao sa predsednikom te opštine Radivojem Debeljačkim.

Sofić i Debeljački su obišli radove na izgradnji saobraćajnice – nove Ulice 3 u Industrijskoj zoni B, za čiju je izgradnju, putem konkursa za sufinansiranje projekata infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovnih zona, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu opredelio više od 17 miliona dinara.

Sekretar Sofić je tom prilikom istakao da je komunalno opremanje industrijskih zona izuzetno merljiv doprinos obezbeđivanju boljih uslova za privlačenje investitora, mogućnosti za dodatno zapošljavanje, kao i unapređenje saobraćajne i javne infrastrukture.

„Pokrajinska vlada je samo u ovoj godini opredelila preko 500 miliona dinara za opremanje industrijsko-poslovnih zona, a ukupna investicija sa lokalnim samoupravama iznosi oko 700 miliona”, poručio je Sofić i najavio da će se ulaganja nastaviti.

Prema njegovim rečima, opremanje industrijskih zona je strateški cilj ove pokrajinske administracije kako bi svaka opština u Vojvodini bila ozbiljan konkurent za strane i domaće investitore, a jedan od rezultata jeste 14.000 novootvorenih radnih mesta u Pokrajini, u odnosu na jul prošle godine.

Predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački naglasio je da pristupna saobraćajnica omogućava prilaz parcelama od ukupno četiri hektara na kojima se očekuje pokretanje proizvodnih pogona dva investitora sa kojima je saradnja već dogovorena.

Reč je o firmi „Procesing“, koja trenutno posluje u Futogu, a bavi se održavanjem i proizvodnjom mašinskih elemenata i remontom velikih rotacionih mašina. Prema rečima vlasnika, u planu je širenje proizvodnje koja će biti preseljena u Srbobran. Takođe, svoj proizvodni pogon u Industrijskoj zoni B imaće i firma „Scan Metals“, koja se bavi otkupom i preradom sekundarnih sirovina, a u planu je izgradnja magacina u kojima će biti tretiran pretežno elektronski i električni otpad.

Poseti opštini Srbobran prisustvovao je i zamenik sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Radivoj Paroški.