Sofić obišao industrijsku zonu u Somboru

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić boravio je danas u radnoj poseti Somboru, gde se sastao sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem.

Sekretar Sofić obišao je radove u industrijskoj zoni, kao i nedavno završenu saobraćajnicu P6 sa pratećom infrastrukturom, za koju je putem konkursa resornog sekretarijata za sufinansiranje opremanja industrijsko-poslovnih zona opredeljeno 95,5 miliona dinara.

Sofić je tom prilikom istakao da je opremanje industrijskih zona jedan od prioritetnih ciljeva ove pokrajinske administracije i da će se ulaganja nastaviti.

„Obišli smo radove u koje smo investirali prošle godine i samo ova saobraćajnica obezbeđuje prilaz parcelama na kojima već posluju tri kompanije, a postoji interesovanje za još nekoliko novih. Opremanje industrijskih zona ima izuzetan uticaj na celokupan razvoj lokalnih samouprava, a direktan rezultat se ogleda u stalnom povećanju broja novootvorenih radnih mesta”, poručio je Sofić i najavio da će Pokrajinska vlada i u narednom periodu nastaviti da podržava konkurentnost lokalnih samouprava, a time i mogućnost za povećanje plata i životnog standarda građana.

Prema rečima gradonačelnika Antonija Ratkovića, radovi su podrazumevali izgradnju kompletne kanalizacione i vodovodne mreže, kao i 365 metara saobraćajnica, te više od 1,5 kilometara pešačko-biciklističkih staza.

„Već s početkom radova dobili smo veliki broj zainteresovanih investitora, a sada smo u fazi izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove saobraćajnice koja bi obezbedila izlaz na stari industrijski put i carinski terminal, što će znatno olakšati transport robe i usluga, ali i privući nove investitore”, rekao je Ratković.

Obilasku industrijske zone prisustvovao je i direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević.