Sofić: Četiri miliona dinara za najuspešnije srednjoškolce

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac uručili su danas u Pokrajinskoj vladi ugovore u ukupnoj vrednosti od četiri miliona dinara za 100 najuspešnijih srednjoškolaca na području AP Vojvodine koji dolaze iz izbegličkih ili raseljenih porodica.

Visina jednokratne novčane podrške za najuspešnije učenike ove godine iznosi 40.000 dinara.

Sekretar Sofić naglasio je da će Pokrajinska vlada još snažnije podržavati programe koji se realizuju preko Fonda za izbegla, raseljena lica i  za saradnju sa Srbima u regionu.

„Simbolična jednokratna mera podrške kojom ovog puta nagrađujemo najuspešnije učenike srednjih škola jeste poruka da Vojvodina vodi računa o uspešnim i vrednim mladim ljudima“, poručio je Sofić, podsećajući na to da je iznos ovogodišnjih stipendija uvećan za 10.000 dinara u odnosu na prošlu godinu.

Direktor Fonda Aleksandar Đedovac naveo je da je reč o zaista odličnim đacima sa visokim prosekom.

„Verujemo da će im ova mera dati podstreka da i u narednom periodu budu posvećeni i da nastave sa ostvarivanjem sjajnih rezultata“, rekao je Đedovac.

Kroz program jednokratnih stipendija za srednjoškolce do sada je prošlo više od hiljadu učenika, a za tu namenu odobreno je ukupno 42,4 miliona dinara.