Sofić: 30 miliona za ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih na teritoriji AP Vojvodine

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac uručili su danas u Baču 20 od ukupno 103 odobrena ugovora, u vrednosti od 30 miliona dinara, za ekonomsko osnaživanje porodica sa statusom izbeglih i raseljenih na teritoriji AP Vojvodine.

Sredstva će biti usmerena za nabavku poljoprivredne mehanizacije, priključnih mašina, alata i različite opreme za proizvodnju i uslužne delatnosti kojima se korisnici bave.

Sofić je tom prilikom istakao da Pokrajinska vlada preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu pruža sve snažniju podršku izbeglima i raseljenima na području AP Vojvodine.

„U proteklih nekoliko godina znatno smo uvećali budžet Fonda, a samim tim i sredstva koja putem brojnih mera usmeravamo kako bismo unapredili kvalitet života svih koji su svoj dom pronašli u Vojvodini. Merom za ekonomsko osnaživanje ove godine obuhvatili smo sve opštine AP Vojvodine i zadovoljni smo što na ovaj način podržavamo privatni biznis i male proizvođače, a sredstva za ovu namenu kreću se i do 300.000 dinara po korisniku”, istakao je Sofić i dodao da će se ova podrška nastaviti i naredne godine.

Prema rečima direktora Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandra Đedovca, odziv za ovu meru je bio odličan, a već u idućoj godini korisnici će imati priliku da učestvuju na konkursima kako za ekonomsko osnaživanje, tako i za nabavku građevinskog materijala.

Predsednik Opštine Bač Steva Panić kazao je da je u ovom pozivu dvanaest korisnika iz te opštine dobilo sredstva za ekonomsko osnaživanje, i zahvalio je za podršku koju Pokrajinska vlada pruža lokalnim zajednicama.

Pravo na ovaj vid pomoći ostvarile su 33 korisnice i 70 korisnika koji su ispunili konkursne uslove.

Događaju su prisustvovali i pomoćnik u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Jelena Dobrović Bojanović i direktor Fonda „Evropski poslovi“ Ognjen Dopuđ.