Šest miliona dinara za sportske terene u Republici Srpskoj

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić uručio je danas, sa direktorom Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandrom Đedovcem i pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom, ugovore u vrednosti od šest miliona dinara za sportske terene u Republici Srpskoj.

Tri miliona dinara opredeljeno je za rekonstrukciju košarkaškog terena osnovne škole u Branjevu, u okolini Zvornika, te za radove na izgradnji sportskog centra na području opštine Kozarska Dubica.

Sofić je tom prilikom istakao da se nalazimo u istorijskom trenutku kada su odnosi Srbije i Srpske intenzivniji nego ikada, i kada je prisutno jedinstvo, ne samo naroda nego i svih predstavnika institucija Srba, kako iz Srpske i Srbije tako i iz Rumunije, Slovenije, Hrvatske i svih ostalih zemalja u kojima Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu deluje.

„Sredstva koja smo danas opredelili samo su simboličan doprinos, ali u saradnji sa Fondom mi imamo nameru da budemo prisutni u svakoj opštini ili gradu Republike Srpske gde se ukaže potreba za tim, ne samo zbog finansijske podrške nego zbog dubljeg značaja i osećaja jedinstva koje ovakve aktivnosti donose svima nama“, poručio je Sofić.

Direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac kazao je da jačanje naše matične zemlje jača i institucije kao što je Fond, koje su u prilici da podrže naš narod širom regiona, te da će se ta praksa u budućnosti nastaviti.

Ugovore su sa Đedovcem potpisali načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i savetnik gradonačelnika Zvornika Velja Tijanić.

Događaju je prisustvovala pomoćnica sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Jelena Dobrović Bojanović.