Sekretar Sofić boravio u radnoj poseti Somboru

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić boravio je danas u radnoj poseti gradu Somboru, gde se sastao sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem.

Sofić i Ratković obišli su industrijsku zonu gde se nalazi i kompanija za proizvodnju auto-delova „Guma-S“, koja je u prošlom ciklusu konkursa za nova radna mesta resornog sekretarijata subvencionisana sa 16 miliona dinara, zaposleno je novih 35 radnika, a danas ih je ukupno 120.

Tom prilikom Sofić je istakao da je mera za nova radna mesta donela i više od očekivanih rezultata i da je mapiranjem potreba lokalnih samouprava ocenjeno da će fokus podrške za naredni period biti subvencionisanje putem konkursa za nabavku opreme likvidnim kompanijama. On je takođe naglasio da Sekretarijat nastavlja sa merom izrade projektno-tehničke dokumentacije u cilju što bržeg i efikasnijeg razvoja industrijskih zona.

„Pokrajinski sekretarijat u narednom periodu opredeliće 300 miliona dinara za infrastrukturne projekte i jačanje kapaciteta industrijskih zona kako bi gradovi i opštine u AP Vojvodini spremno dočekali potencijalne investitore koji su sve više zainteresovani za ulaganja u našu pokrajinu”, poručio je Sofić. On je najavio nove konkurse već narednog meseca i pozvao predstavnike opština da aktivno učestvuju i apliciraju za sredstva koja su im na raspolaganju.

Gradonačelnik Antonio Ratković zahvalio je na podršci Pokrajinske vlade i istakao da je Sombor aktivno uključen u brojne projekte koji su doprineli privrednom razvoju tog grada, što se direktno odražava na standard građana.

Takođe, razgovaralo se i o uvođenju softvera za osposobljavanje elektronske pisarnice i integrisanju elektronskih usluga javne uprave Sombora sa državnim servisnim sistemima i nacionalnim portalom eUprava, budući da je grad Sombor jedan od prvih na teritoriji AP Vojvodine u kojima se primenjuju nova informaciona rešenja u cilju postizanja bolje i efikasnije javne uprave.