Sekretar Ognjen Bjelić posetio opštinu Srebrenica

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, sastao se danas u Srebrenici sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem sa kojim je razgovarao o jačanju odnosa između AP Vojvodine i  opštine Srebrenica.

Sekretar Bjelić boravi u uzvratnoj poseti Srebrenici, čija je delegacija nedavno posetila AP Vojvodinu, u cilju nastavka i produbljivanja saradnje koja je moguća u brojnim oblastima, posebno u privrednm sektoru, oblasti zdravstva i razmeni znanja iz oblasti nauke i obrazovanja.

„Namera Srbije i svakako AP Vojvodine je da u  skladu sa našim  mogućnostima, nastavimo sa podrškom opštini Srebrenica. Neophodno je oderditi prioritete i potrebe građana i delovati  praktično kako bi učinili dobro za ljude koji žive u Srebrenici, zbog čega smo danas ovde,“ poručio je Bjelić i rekao da je dobro i mudro što nastupom i delovanjem, predstvanici opštine Srebrenica dokazuju da ne žele da se bave prošlošću i da gledaju vizionarski na budućnost.

Podsetivši  na  to da je prošle godine potpisan Protokol o saradnji između AP Vojvodine i Republike Srpske, Bjelić je istakao da su time stvoreni pravni okviri za nesmetanu saradnju, te da je važno u popunosti ih iskoristiti.
 
Bjelić i Grujičić su ocenili da je od velikog značaja saradnja privrednih komora Vojvodine i Srpske radi što efikasnijeg povezivanja kompanija, posebno iz oblasti prerade voća i povrća i metalske industrije.

Na sastanku je dogovoreno da će uz podršku Pokrajinske vlade za dom zdravlja u opštini Srebrenica biti obezbeđeno sanitetsko vozilo.

U cilju razmene znanja u pripremi projekata prekogranične saradnje, dva predstavnika opštine Srebrenica uključena su u četvrti ciklus specijalističkog Programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“, koji već nekoliko godina sprovodi Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Predsednik opštine Srebrenica irazio je zahvalnost Pokrajinskoj  vladi  koja je pokazala interes za njihove potrebe i istakao da je svaka pomoć i podrška od velikog zanačaja.

„ Velika stvar je  što se  predstavljamo kao jedinstven narod, jer ako takvu poruku zajedništva šaljemo u svet, ozbiljnije ćemo biti shvaćeni,“ zaključio je Grujičić.