Sekretar Aleksandar Sofić posetio opštinu Bačka Topola

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Aleksandar Sofić boravio je danas u radnoj poseti opštini Bačka Topola gde se sastao sa predsednikom te opštine Satmari Adrianom.

Na sastanku u zgradi Opštinske uprave Satmari i Sofić razgovarali su o trenutnom stanju, mogućnostima i potrebama ove opštine kao i primeni Plana razvoja lokalnih samouprava za predstojeći period i učešću lokalnih samouprava na konkursima za povlačenje sredstava iz dostpunih EU fondova.

S tim u vezi Sofić je naglasio da su aktivnosti sekretarijata usmerene u pravcu izgradnje efikasne i savremene lokalne samouprave i predlaganje mera za modernizaciju rada lokalne samouprave. Resorni sekretar je naveo da je Bačka Topola dobar primer opštine koja aktivno uzima učešće u svim konkursnim aktivnostima koje sporovodi Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. „U prilog tome govori i činjenica da su predstavnici opštine Bačka Topola prepoznali i značaj uvođenja eUprave i delegirali svoje predstavnike koji su nedavno u Novom Sadu i Kragujevcu prošli obuke za korišćenje postojećih i novih informacionih usluga koje bi trebalo da zažive u narednom periodu“, rekao je Sofić. Takođe, Sofić je poručio da će u predstojećem procesu izrade planova razvoja u lokalnim samoupravama, osim tematskih radnih grupa za nadzor i praćenje i učešća Razvojne agencije Vojvodine u ovom procesu, veliku ulogu imati i jasna i transparentna komunikacija sa predstavnicima lokalnih samouprava.

Sastanku u Bačkoj Topoli prisustvovao je i pomoćnik sekretara za regionalni razvoj,međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Šandor Egereši i načelnik opštine Bačka Topola Peter Sedlar.