Sastanak sekretara Sofića sa načelnikom opštine Foča

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić sastao se danas u Pokrajinskoj vladi sa načelnikom opštine Foča, Milanom Vukadinovićem.

Sofić i Vukadinović razgovrali su o mogućnostima inteziviranja saradnje s obzirom na to da su kako je na sastanku zaključeno, institucionalni odnosi Republike Srpske i AP Vojvodine sve intezivniji i da sada postoji jasan pravni okvir za umrežavanje, razmenu iskustava i privrednih subjekata imeđu Srpske i Srbije.

Takođe, bilo je reči o učešću opštine Foča na tradicionalnom „Sajmu zavičaja“ koji se organizuje pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade u saradnji sa Fondom za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.
Sofić i Vukadinović su se saglasili da je učešće na sajamskim manifestacijama odlična prilika za umrežavanje preduzetnika i investitora s obzirom na to da je Foča jedan od univerzitetskih i turističkih centara Republike Srpske.

Sastanku u pokrajinskoj vladi prisustvovali su i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, Duško Ćutilo i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva i saradnje sa Narodnom Skupštinom Republike Srpske Aleksandar Zirojević.