Sastanak sekretara Sofića sa načelnikom opštine Šamac iz Republike Srpske

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Aleksandar Sofić sastao se danas u Pokrajinskoj vladi sa načelnikom opštine Šamac iz Republike Srpske, Đorđem Milićevićem.

Sofić i Milićević su se saglasili da je saradnja Republike Srpske i AP Vojvodine veoma dobra, te da postoji prostor za intenziviranje saradnje u oblasti privrede, kulture, socijalne politike i povezivanja privrednih subjekata te zajedničkih nastupa na sajamskim manifestacijama.

Tokom sastanka je razgovarano o mogućnostima za razmenu iskustava i primera dobre prakse u oblasti prekogranične saradnje, opremanja poslovnih i industrijskih zona te modelima funkcionisanja institucija koje predstavljaju poluge privrednog razvoja, kao što su Razvojna agencija Vojvodine i Fond “Evropski poslovi”.

Resorni sekretar Sofić naglasio je da je Pokrajinska vlada spremna da pruži podršku institucijama ali i lokalnim samoupravama Republike Srpske za šta je najbolji pokazatelj rad Fonda za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu.

Sastanku je prisustvovao direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu, Duško Ćutilo.