Održan radni sastanak povodom priprema za sajam investicija Minhenu

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, i direktorka sektora za promociju Razvojne agencije Vojvodine Olivera Kovačević, održali su danas radni sastanak sa predstavnicima gradova AP Vojvodine povodom učešća na predstojećem svetskom sajmu investicija i nekretnina „Expo real“ u Minhenu.

Međunarodni sajam investicija i nekretnina „Expo real“ koji će se ove godine održati od      8-10 oktobra  u Minhenu je najveća poslovna platforma sa celokupnim lancem nekretnina u cilјu efektivnijeg poslovanja i umrežavanja,  te jedini međunarodni sajam sa naglašenim  B2B sastancima sa fokusom na region.

Rokovi za prijavu učešća  ističu sa 22. junom ove godine, a pomoćnik pokrajinskog sekretara, Nebojša Drakulić izrazio je zadovolјstvo povodom ažurnog delovanja Razvojne agencije Vojvodine u pripremnom procesu za ovu prestižnu manifestaciju.

„Zadatak svih učesnika  je da daju maksimum u pojedinačnom i zajedničkom predstavlјanju gradova pokrajine Vojvodine koji će uz pomoć Pokrajinske vlade predstaviti svoje najznačajnije infrastrukturne projekte te imati mogućnost za brojne susrete sa potencijalnim investitorima“, poručio je Drakulić.

Tokom trajanja sajma, biće održani forumi sa fokusom na  aktuelne teme iz sektora nekretnina, finansija i građevine. Kroz 130 panela, više od 500 stručnjaka ocenjivaće ekonomsku situaciju, trendove u sektoru nekretnina, investicione strategije i uticaj trenutnog stanja tržišta na sektor nekretnina.

Prema sporazumu o saradnji za zajedničko učešće na sajamskim manifestacijma od značaja  za prezentovanje privrednog potencijala AP Vojvodine i privlačenja investicija, na ovogodišnnjoj manifestaciji u Minhenu svoje potencijale  zajedno sa Razvojnom agencijom Vojvodine predstaviće gradovi: Novi Sad, Subotica, Pančevo, Zrenjanin, Sombor, Sremska Mitrovica, Kikinda i Vršac.