Sekretar Bjelić poručio u Sremskoj Mitrovici da nastave sa osnaživanjem lokalne administracije

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić poručio je tokom posete gradskoj upravi u Sremskoj Mitrovici, u sredu, 30. novembra 2016. godine, da se “mora nastaviti sa osnaživanjem kadrova u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj kako bi lokalna administracija bila osposobljena da priprema i realizuje još veći broj projekata“, te da će u tome imati podršku kako Pokrajinske Vlade i Sekretarijata, tako i Fonda za evropske poslove.

Sekretar Bjelić je tokom razgovora sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice Vladimirom Sanaderom i njegovim saradnicima istakao da je jedan od osnovnih prioriteta sekretarijata na čijem je čelu osnaživanje i izgradnja kapaciteta u svim gradovima i opštinama na teritoriji Vojvodine, a na prvom mestu postojećih kancelarija za lokalni ekonomski razvoj.

„Danas smo sa gradonačelnikom Sanaderom razgovarali o osnaživanju Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj što jeste naš fokus. Znamo da postoje formirane ove kancelarije u svim lokalnim samoupravama, ali je i činjenica da postoje određeni problemi u funkcionisanju ovih kancelarija s jedne strane, dok s druge strane imamo i primere pozitivne prakse gde ove kancelarije veoma dobro funkcionišu“, rekao je pokrajinski sekretar u izjavi medijima i istakao da će se u narednom periodu raditi na osnaživanju  i edukaciji ljudi u ovim kancelariji.

„Naš cilj je priprema po 10 projekata u svim kancelrijama u Vojvodini u narednih godinu dana, a koji bi bili spremni za finansiranje“, istakao je sekretar Ognjen Bjelić.

On je napomenuo da se očekuje da opštine i gradovi pripreme projekte u oblastima ekonomskog razvoja, zaštite životne sredine, socijalne zaštite, zdravstva, obrazovanja, a da će pokrajina pomoći u pronalaženju eksternih izvora finansiranja za ove projekte.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader upoznao je ovom prilikom pokrajinskog sekretara sa postojećim projektima na kojima se radi u ovom gradu, kao i o planiranim projektima za naredne godine, napominjući da je u interesu  Grada Sremska Mitrovica da se radi na edukaciji i dodatnom osnaživanju kapaciteta u lokalnoj administraciji.