Radivoj Paroški posetio Opštinu Temerin

Zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Radivoj Paroški i pomoćnica Vidosava Enderić boravili su danas u radnoj poseti Opštini Temerin gde su se sastali sa predsednikom te opštine Mladenom Zecom i saradnicima.

Razlog posete, kako je istakao Paroški, jeste bolja i transparentna komunikacija sa jedinicama lokalne samouprave radi što efikasnijeg definisanja prioritetnih potreba i problema sa kojima se suočavaju vojvođanske opštine.

„Jedino jačanjem veza sa lokalnim samoupravama i utvrđivanjem realne slike na terenu možemo zajednički odrediti strateške programe i projekte kako bismo pomogli da se Plan razvoja lokalnih samouprava 2021-2027 odvija u pravom smeru i da, koliko smo u mogućnosti, pomognemo svakoj opštini da ispuni svoj puni potencijal,“ kazao je Paroški i naglasio da su trenutni prioriteti kroz programski plan Sekretarijata unapređenje svih kapaciteta radi što efikasnijeg povlačenja sredstava iz dostupnih EU fondova kao i drugih Pokrajinskih institucija koje su na raspolaganju.

Zamenik pokrajinskog sekretara je tom prilikom istakao važnost ostvarivanja uslova za reformu javne uprave i digitalnu modernizaciju koja je u toku, i najavio uvođenje novog informacionog rešenja CRM koji se odnosi na bržu, efikasniju i potpuniju komunikaciju između građana i institucija.

Predsednik Opštine Temerin Mladen Zec zahvalio se na agilnosti Sekeratrijata i naglasio da Temerin ima izuzetan privredni potencijal kao i da se sa prvim pozivima planiraju učešća na konkursima projekata prekogranične saradnje, ali da postoji potreba za usavršavanjem kadra u oblasti pisanja projekata.

„Trenutno radimo na projektu izrade kanalizacione mreže, a deo sredstava za projektno-tehničku dokumentaciju obezbedili smo upravo preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj. Takođe, u toku je izrada idejnog rešenja vodovodne mreže“, kazao je Zec i skrenuo pažnju na problem preopterećenosti glavnog puta u Temerinu i potrebe za izgradnjom zaobilaznice.

Paroški i Zec su obišli pogone firmi „TIM-COP” koja se bavi proizvodnjom uređaja za distribuciju i upravljanje strujom i „Gradina Sistem“ za porizvodnju drvene ambalaže, koji su u proteklom periodu uspešno iskoristili subvencije Pokrajinskog sekretarijata za nova radna mesta i nabavku opreme . Vlasnici kompanija zahvalili su na ovakvom vidu podrške ističući da su sve ugovorene obaveze ispunjene, nova radna mesta otvorena, a time i osnažena privreda Opštine Temerin.