Mirović razgovarao sa ambasadorom Kipra

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Kipra u Srbiji Nj.E. Konstantinos Eliades ocenili su prilikom današnjeg susreta, da su tradicionalno prijateljski odnosi Srbije i Kipra, dobra osnova za uspostavljanje operativnije saradnje na svim nivoima, u oblastima koje su od zajedničkog interesa.

U razgovoru je ocenjeno da pre svega treba raditi na ubrzanju ekonomskih odnosa, te da je u obostranom interesu povezivanje kiparskih i srpskih kompanija i privrednika.

Predsednik Mirović je kazao da se Srbija i Vojvodina ekonomski ubrzano razvijaju, što je dobar signal za kompanije iz Kipra koje ovde žele za započnu poslovanje.

Mirović i Eliades su istakli da je važno da se kroz direktne kontakte i povezivanje specijalizovanih ustanova i institucija, i razmenu informacija, srpski i kiparski investitori podstaknu i ohrabre za nova ulaganja. Kako je u razgovoru ocenjeno, saradnja je moguća u oblasti turizma, zatim poljoprivrede, tačnije u proizvodnji voća i povrća, te na polju energetike.

Predsednik Pokrajinske vlade i ambasador Kipra saglasni su i u tome da bogato kulturno-istorijsko nasleđe Srbije i Kipra pruža brojne mogućnosti za povezivanje institucija u oblasti kulture i razmenu iskustava u sferi zaštite i promocije kulturnog nasleđa.