Pokrajinski sekretari Ognjen Bjelić i Nenad Grbić razgovarali sa predstavnicima Kazahstanske kompanije o ZGOP-u

Pokrajinski sekretari za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić razgovarali su u četvrtak, 9. februar 2017. godine, sa predstavnicima kompanije „Žol Žendeuši“ iz Kazahstana, koja je potpisala ugovor sa Ministarstvom privrede Republike Srbije o prodaji kapitala Privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP AD iz Novog Sada.

Sa sekretarima je o planovima ove kompanije razgovarao Huram Muradov, generalni direktor ove renomirane kompanije iz Kazahstana, koji je u sredu, 08. februara, potpisao ugovor sa Ministrom privrede Goranom Kneževićem.

Obaveza novog vlasnika, koji je jedinu srpsko preduzeće koje se bavi remontom, održavanjem i gradnjom pruga, kupilo za 3,6 miliona eura, biće da u naredne dve godine, kroz dokapitalizaciju, investira u ZGOP 9,5 miliona eura.

Kako je istaknuto na današnjem sastanku u Pokrajinskoj vladi ova ulaganja pratiće i otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje radnika, a predstavnici kompanije Žol Žendeuši iz Kazahstana uverili su pokrajinske sekretare da to neće biti problem za ovu kompaniju koja ima godišnji obrt veći od 300 miliona evra.