Predstavnici festivala „Egzit“ na sastanku u Pokrajinskoj vladi

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je 30. juna 2016. godine prilikom susreta sa predstavnicima „Egzit festivala“, Dušanom Kovačevićem i Nemanjom Milenkovićem, da ova internacionalna manifestacija zaslužuje ozbiljnu podršku.

Tokom razgovora u Pokrajinskoj vladi, kojem je prisustvovao i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, naglašen je značaj koji „Egzit festival“ ima za kandidaturu Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019, i za Evropsku prestonicu kulture 2021.

Mirović je rekao da je „Egzit“ most saradnje u regionu, važan za ukupnu promociju Vojvodine i Srbije, i naglasio da podrška, isto tako, treba da bude zajednički doprinos svih nivoa vlasti.

Predstavnici „Egzita“, podsetili su na činjenicu da je reč o jednom od najvećih kulturno-društvenih projekata realizovanih u našoj državi, koji doprinosi građenju pozitivnog imidža Novog Sada, Vojvodine i Srbije. Ova manifestacija, koja privlači mlade iz celog sveta, i doprinosi privrednom razvoju zemlje, vredna je svake podrške, reči su njenih predstavnika koji su potvrdili da se svako ulaganje u „Egzit“ višestruko vrati.