Predsednik Mirović i sekretar Bjelić posetili Odžake

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, sa saradnicima, boravio je danas u radnoj poseti opštini Odzaci, gde se najpre sastao sa predsednikom Opštine Dušanom Marijanom i članovima Opštinskog veća, te predstavnicima Direkcije za izgradnju grada i tom prilikom istakao da će Pokrajinska vlada, zajedno sa opštinom, pristupiti realizaciji važnih infrastrukturnih projekata, koji ovaj kraj treba da povuku napred i omoguće bolje uslove života i poslovanja.

Predsednik Pokrajinske vlade je sa svojim domaćinima obišao i industrijsku zonu u Odzacima, gde se odvija nastavak izgradnje saobraćajnice, koja predstavlja pokrajinsku investiciju.

Predsednik Mirović izrazio je zadovoljstvo zbog načina na koji je do sada opština Odzaci uz, kako je u izjavi medijima istakao, malu pomoć drugih nivoa vlasti, pripremila i realizovala investicije na izgradnji poslovne zone, gde radovi trenutno napreduju. Uz naglasak da je važno podstaći razvoj manje razvijenih opština, poruka predsednika Mirovića ovoga puta bila je da se moraju i snažnije i bolje, ali i organizovanije potencirati svi oni potencijali koji će indukovati brži ekonomski razvoj. Kompaniju Magna naveo je kao dobar primer koji svedoči o zainteresovanosti investitora za dolazak u industrijsku zonu u Odžacima.

„Zajednički smo dogovorili da u delu nedostajuće infrastrukture, a najkasnije do kraja sledeće godine, ova zona bude u potpunosti gotova i spremna sa svim elementima infrastrukture koja se trenutno radi, ali i one koja će biti finansirana zajedničkim sredstvima Opštine, Pokrajine i nadležnih ministarstava“, rekao je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade ukazao je na važan potencijal koji će ova poslovna zona moći da ponudi domaćim i stranim investitorima. Kako je istakao, ovde se već za dve do tri godine može računati na nove kompanije i nova radna mesta, što je po Miroviću veoma dobra vest i za Odzake, ali i celu Vojvodinu.

Prema planovima koji su predočeni u današnjoj poseti, ukazano je na potrebu okupljanja oko pripreme projekata graničnog prelaza kod Bogojeva, kao i mogućnostima razvoja potencijala lokalnog ekonomskog razvoja, te načina za povlačenje sredstava iz fondova EU. Danas je u Odžacima analizarana i još jedan značajan projekat za odzačku opštinu, a to je revitalizacija dela pruge koja se nastavlja na ovu industrijsku zonu, koja predsravlja deo ukupnog razvojnog potencijala ove Opštine koja je deo Zapadnobačkog okruga.

Predsednik opštine Dušan Marijan je istakao da je komunalno opremanje radne zone veoma zahtevna investicija, ali da se ipak odvija bez problema, i da je u idućoj godini ostalo samo uređenje parkinga, pešačkih staza, te rasvete. Predsednik opštine Odžaci zahvalio se na poseti i izneo da je još jedan rezultat današnjeg susreta dogovor da će Pokrajinska vlada učestvovati u sufinansiranju u projektima Opštine u visini 50 odsto učešća.