Potrebno je ulagati u privredu i razvijati socijalno odgovorne kompanije

Povodom obeležavanja Dana opštine, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović posetili su opštinu Bačka Palanka. Tim povodom, u poseti opštini bili su ambasadori Ruske Federacije i Kraljevine Danske.

Delegacija Pokrajinske vlade je položila vence na spomen obeležje borcima NOR-a i SSSR-a koji su živote izgubili u borbama za oslobođenje Bačke Palanke, nakon čega je Carlsberg Srbija iz Čelareva, kao dobitnik Oktobarske nagrade za najbolji kolektiv koja se dodeljuje povodom Dana opštine za doprinos lokalnoj zajednici, ugostio delegaciju ambasadora, predstavnika opštine i Pokrajinske vlade, nakon čega je održan radni sastanak sa privrednicima opštine.

Na sastanku je pokrajinski sekretar Predrag Vuletić istakao da Pokrajinska vlada stoji na raspolaganju privrednicima i da je u interesu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova da se ulaže u privredu, da se zapošljava što veći broj ljudi i da se razvijaju socijalno odgovorne kompanije.

Podsekretar Nebojša Vojnović je ovom prilikom pohvalio Bačku Palanku kao opštinu koja je jedan od pozitivnih primera u Vojvodini. On je ocenio da su strane investicije unapredile razvoj ove opštine, te je pozvao i domaće investitore da investiraju, s obzirom na povoljan geografski položaj Bačke Palanke.

–    Očekujem da Bačka Palanka radi na unapređenju administrativnih kapaciteta lokalne samouprave, da radi na njenoj efikasnosti, a resorni sekretarijat će u tom smislu pružiti svu neophodnu pomoć, kako ovoj opštini, tako i svim lokalnim samoupravama u Vojvodini da bi se obezbedio ravnomerni regionalni razvoj– naglasio je podsekretar Vojnović.

U razgovorima je bilo reči o saradnji ruske i danske privrede sa srpskim partnerima, o situaciji i očekivanjima u oblasti privrede na teritoriji AP Vojvodine i o aktuelnoj privredno-komunalnoj situaciji u opštini Bačka Palanka.

– Uveren sam da današnji sastanak predstavlja još jedan korak u pravcu jače ekonomske saradnje Srbije i Rusije. Treba sagledati perspektivu izvoza srpskih poljoprivrednih proizvoda u Rusiju, jer to je bitno ne samo za ovu i narednu godinu već i za sledećih deset, dvadeset godina – izjavio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

Šef misije Ambasade Danske u Beogradu, Morten Skovgard Hansen, izrazio je zadovoljstvo zbog sve većeg interesovanja različitih danskih kompanija za potencijalne investicije u Srbiji.

Andrej Beslać, generalni direktor Carlsberg Srbije, rekao je da se ta kompanija trudi da svojim poslovanjem bude primer dobre prakse i da spremno odgovori na izazove koje nameće tržište.

Sastanku su prisustvovali i predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, zamenik predsednika opštine Aleksandar Borković, predsednik Skupštine opštine Mita Lačanski, kao i najznačajniji privrednici opštine Bačka Palanka.