Podsekretar Darko Milanković primio ambasadorku Rumunije u Republici Srbiji

Podsekretar u sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Darko Milanković primio je 24. juna u Pokrajinskoj vladi ambasadorku Rumunije u Republici Srbiji, Silviu Davidoju.

Na sastanku je razgovarano o intenziviranju saradnje u oblastima privrede, kulture i obrazovanja sa akcentom na veoma dobru dosadašnju saradnju u oblasti prekograničnih projekata imeđu AP Vojvodine i rumunskih županija.

Milanković i Davidoju ocenili su, da su Srbija i Rumunija jedan od najproduktivnijih partnera kada su u pitanju IPA projekti, DKMT mreža i Dunavska strategija, gde postoji prostor za intenziviranje saradnje u oblastima koje su od interesa za građane AP Vojvodine i rumunskih županija a odnose se na agrarni sektor, zaštitu životne sredine, povezivanje privrednih subjekata, tehnološke inovacije i druge programe koji podstiču lokalno-ekonomski razvoj.

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi Republike Rumunije i Republike Srbije tradicionalno dobri i prijateljski, te da je Rumunija značajan ekonomski partner Srbije, a dominatnu oblast ekonomske saradnje predstavlja trgovinska razmena koja u proteklom periodu beleži kontinuirani rast.

Sastanku su prisustvovali pomoćnica sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vidosava Enderić, direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj i diplomatski savetnik ambasadorke, Adrian Abrudan.