Počeo 7. ciklus Specijalističkog programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i loklanu samoupravu Nebojša Drakulić, pozdravio je danas u prostorijama Univerziteta “Edukons” polaznike sedmog Specijalističkog programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“.

Specijalistički program pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade već petu godinu za redom organizuje i sprovodi Fond „Evroski poslovi“ u saradnji sa Univerzitetom “Edukons”.

Obraćajući se studentima, poželevši im uspeh, Drakulić je izrazio zadovoljstvo što se Specijalstički program koji je od izuzetnog značaja iz godine u godinu sve više razvija i što je interesovanje za ovaj tip edukacije sve veće.

„Sa ovom generacijom studenata, mi ćemo imati više od 250 obučenih lica u oblasti pisanja projekata i upravljanja regionalnim razvojem kroz mahanizme korišćenja sredstava iz fondova Evropske unije, što je sada, kada se krećemo u pravcu evroskih integracija od suštinskog zanačaja“, poručio je Drakulić ističući da je danas gotovo nemoguće govoriti o regionalnom razvoju bez postojećeg stručnog kadra u ovoj oblasti.

Cilj programa je upoznavanje sa politikama Evropske unije i priprema polaznika za kreiranje i implementaciju evropskih projekata što je podržano velikim brojem predmeta i intenzivnom razmenom znanja sa predavačima, kao i interakcijom između polaznika tokom realizacije zajedničkih radnih zadataka.

Program pruža detaljne informacije o širokom spektru raspoloživih EU fondova i programa kojima se finansiraju projekti u različitim oblastima (zaštita životne sredine, privreda, obrazovanje, kultura i dr.), pripremi uspešnih projekata, upravljanju odobrenim projektima i kontroli trošenja EU sredstava.

Predstvljanju programa prisustvovali su i direktoraka Fonda „Evroski poslovi“ Vidosava Enderić i direktor marketinga Univerziteta Edukons Zoran Brljak.

Седми циклус специјалистичког програма