Počeo 12. Internacionalni festival igre i muzike „Zov ravnice“

Zamenik sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Radivoj Paroški otvorio je sinoć 12. Internacionalni festival igre i muzike „Zov Ravnice“ koji organizuje Udruženje “Veliko kolo”.

“Festival ‘Zov ravnice’ spada u red manifestacija od velikog kulturnog značaja za Srbiju.Ovo su idealne prilike da otrgnemo od zaborava naše kulturno nasledje, običaje, tadiciju, pesme i igru koje su nam ostavili naši preci”, poručio je Paroški obraćajući se prisutnima i naglasio da manifestacije regionalnog karaktera doprinose umrežavanju ljudi iz celog regiona te jačanju naših privrednih potencijala.

On je tom prilikom podsetio da je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, prepoznao važnost ovakvih manifestacija i ove godine po prvi put uveo meru podrške za subvencinisanje manifestacija koje imaju širi društveni i regionalni značaj.

Na platou ispred tržnog centra Promenda, tokom četiri festivalska dana predstaviće se preko dve hiljade učesnika. U okviru festivala održavaće se radionice kao i javni časovi gde će publici biti prezentovani tradicionalni plesovi različitih zemalja a celokupan program upotpuniće brojni izlagači sa rukotvorinama, suvenirima i proizvodima sa našeg podneblja.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, gradske uprave za kulturu u partnersvu sa Gradom Novim Sadom i Gradskom upravom za privredu.