Otvorena 9. konferencija MEKST

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić otvorio je danas u Novom Sadu konferenciju MEKST, koja devetu godinu zaredom okuplja brojne stručnjake iz oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga.

Sofić je tom prilikom istakao da je ovo jedan od najznačajnih događaja za mlade u Novom Sadu kada su u pitanju turizam i nove perspektive u svetu marketinga.

„Konferecije ovog tipa su značajne prilike za sticanje novih znanja, razmenu iskustava i ostvarivanje važnih umrežavanja između mladih, kako bi oni nadogradili svoje obrazovanje i u svoje buduće poslovne poduhvate implementirali nove perspektive, koje ne mogu da dobiju tokom formalnog obrazovanja”, poručio je sekretar Sofić.

On je dodao da okupljanja velikog broja mladih iz zemalja regiona, a i šire, takođe doprinose tome da u bliskoj budućnosti imamo još veći broj turista, kako u Novom Sadu, tako i u čitavoj Vojvodini, što se svakako pozitivno odražava na celokupan privredni razvoj naše pokrajine.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević naglasio je da Novi Sad jeste grad turizma, naročito poslednjih godina, i da je zadovoljstvo podržati događaj koji uspeva da okupi više od šest stotina učesnika iz čak 12 zemalja.

Konferencija MEKST organizuje se u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom studenata turizma i hotelijerstva (IASTH), a poslednje dve godine podržana je i od Svetske turističke organizacije.