Otvorena 6. Međunarodna koneferencija „CoNStruction 2021“

Danas je u Master centru Novosadskog sajma otvorena šesta po redu Međunarodna konferencija studenata građevine, geodezije i arhitekture „CoNStruction 2021“ koja okuplјa studente građevinarstva, geodezije i arhitekture u cilјu usavršavanja u ovim oblastima te omogućava studentima da stiču iskustva van nastavnih aktivnosti.

Ovogodišnja konferencija održava se od 11. do 15. novembra u Novom Sadu i okupila je preko 270 studenata sa univerziteta iz Zagreba, Skoplјa, Mostara, Podgorice, Banjaluke, Niša, Kralјeva, Beograda i Kragujevca.

Zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i loklanu samoupravu Radivoj Paroški, obratio se studentima istakvaši da je današnji skup izuzetna prilika za razmenu iskustava i dobre prakse u oblasti građevinarstva arhitekture i geodezije odnosno u važnim oblastima koje su odabrali za svoj profesionalni put.

„Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu uspešno koordinara brojnim projektima prekogranične i međuregionalne saradnje, stoga nam je čast da podržimo svaki vid povezivanja i umrežavanja a naročito mladih i uspešnih lјudi pred kojima je budućnost i koji će kroz nekoliko godina činiti perspektivne inženjere širom regiona“, poručio je Paroški obraćajući se studentima poželevši im produktivan i uspešan boravak u Novom Sadu.

Studenti će tokom naredna četiri dana obići fabriku cementa „La Farge“ i betona „Karin Komerc“, gradilište „Park Novi Residance“ te učestvovati na brojnim strukovnim radionicama.

Događaju su prisutvovali i Bojan Tubić, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, Radovan Pejanović predsednik Nadzornog odbora Fonda, Damjan Ničić, član kabineta gradonačelnika Novog Sada, Igor Peško, direktor Departmana za građevinarstvo i geodeziju Fakulteta tehničkih nauka i drugi.

2021-12-11-konferencija1

2021-12-11-konferencija2

2021-12-11-konferencija4