Učešće AP Vojvodine na „Evropskoj nedelјi regiona i gradova” 2019. godine u Briselu

Delegacija Pokrajinske vlade koju predvodi pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, a koju čine i savetnik predsednika Pokrajinske vlade Goran Lazović, i pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, učestvovaće na manifestaciji „European Week of Regions and Cities“ („Open days“), koja se održava u Briselu, od 7-10. oktobra 2019. godine.

U okviru manifestacije, 7. oktobra 2019. godine planiran je sastanak sa predsednikom Evropskog komiteta regija Karl Hajnc Lambercom (Karl Heinz Lambertz), kao i sastanak sa državnim sekretarom za evropske poslove Hesena, Mark Vajnmajsterom (Mark Weinmeister). Sastanak je planiran u formi radnog doručka, 8. oktobra 2019. godine.

Delegacija će prisustvovati i svečanom otvaranju Evropske nedelјe regija i gradova u Evropskom parlamentu koje će biti upriličeno 7. oktobra 2019. godine u 14:30 časova, kao i svečanom prijemu koji organizuje Kancelarija Autonomne pokrajine Vojvodine u Briselu koji će se održati 7. oktobra 2019. godine u 19 časova. Prijem će se održati u svečanom salonu Misije Republike Srbije pri Evropskoj uniji.

Preliminarnu agendu možete pogledati OVDE.

Detalјnije informacije i registracija učesnika nalaze se na zvaničnom sajtu koji možete pogledati OVDE.