Ognjen Bjelić novoizabrani pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine izabrala je 20. juna 2016. godine na trećoj sednici, novu Pokrajinsku vladu. Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine, donela je i Pokrajinsku skupštinsku odluku o izmenama i dopunama pokrajinske Skupštinske odluke o Pokrajinskoj upravi. Na osnovu te Odluke dosadašnji Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu menja naziv u Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Na mesto pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu izabran je Ognjen Bjelić. Rođen je 1979. godine u Subotici. Završio je Ekonomski fakultet u Novom Sadu, smer za finansije i računovodstvo.

Bio je zaposlen na Novosadskom sajmu kao menadžer projekata, između 2004. i 2007. godine, a u periodu od 2007. do 2016. godine se bavio upravlјanjem razvojnim projektima na lokalnom i regionalnom nivou u Republici Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Savetnik ministra za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu bio je 2013. i 2014. godine. Član je Srpske napredne stranke.

Govori engleski jezik i oženjen je.