Održani Velikogospojinski dani u Novom Bečeju

Tokom četiri dana trajanja manifestacije Velikogospojinski dani u Novom Bečeju desetine hiljada posetilaca uživalo je u bogatom dnevnom i noćnom programu, raznovrsnim aktivnostima i događajima, od tradicionalnih segmenata i takmičenja do modernih i zabavnih programa.

Kao i svake godine zvezde muzičke scene okupile su najveći broj posetilaca, centralnu binu na Tiskom keju u petak otvorio je Đusi Kovač, a dan kasnije nastupili su Partibrejkersi, grupa Sars kao i mlada zvezda regionalne scene Senida.
U nedelju 27. avgusta nastupili su Aca Lukas i Jelena Karleuša pred, po rečima organizatora, stotinu hiljada ljudi.

Bogata tradicija i porodična atmosfera Velike Gospojine u Novom Bečeju odavno je deo tradicije ljudi iz ovih krajeva, a epitet porodične manifestacije nosi zbog niza podmanifestacija koje su bile sastavini deo programa.

Tokom trajanja manifestacije upriličen je i Gospojinski kotlić gde se više od 80 ekipa borilo za vredne nagrade, zatim Gospojinski „Poljo fest“ koji je posetiocima pružio jedinstvenu priliku da se upoznaju sa bogatstvom i kulturom ovog kraja kroz različite aspekte poljoprivrede. Održan je i Otvoreni dan Rečne flotile i Kopnene brigade vojske Srbije koja je prikazala opremu i veštine žandarmerije vojske Srbije.

Najmlađa podmanifestacija „Ulica zanatskog piva“ predstavila je na destine kraft pivara, a prema rečima organizatora Gospojina 2023, donela je nezaboravnu zabavu, raznovrsnost i priliku da posetioci uživaju u duhu starog Banata sa modernim notama 21. veka.
Manifestaciju je finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.