Održana manifestacija „Vojvodina Food to Japan“

Pomoćnica pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vidosava Enderić prisustvovala je prezentaciji domaćih premijum prehrambenih proizvoda iz Vojvodine japanskoj poslovnoj zajednici u Srbiji. Događaj pod nazivom „Vojvodina Premium Food to Japan“ je upriličen juče u Vili Stanković u Čortanovcima i deo je završne manifestacije projekta „Jačanje konkurentnosti vojvođanskih prehrambenih proizvoda“, koji sprovode Razvojna agencija Vojvodine (RAV) i Japanska agencija za međunarodnu saradnju “Japan International Cooperation Agency – JICA”. Cilj projekta je da se domaćim kompanijama pomogne kako bi poboljšali konkurentnost prehrambenih proizvoda Vojvodine i da plasiraju svoje proizvode na japansko tržište.

Kako je rečeno ovom prilikom, prezentaciju su održale kompanije koje imaju veliki izvozni potencijal. U pitanju su gazdinstva koja imaju bar jedan gotov proizvod prerade, kao i mikro i mala preduzeća i preduzetnici koji se bave proizvodnjom prehrambenih proizvoda, u kategoriji organskih, zdravih i premijum proizvoda.

Tokom manifestacije, devet domaćih proizvođača premijum hrane predstavili su svoje proizvode, a događaj je bio svojevrsno kulinarsko iskustvo i gosti su imali priliku da probaju izvrsnu vojvođansku zdravu hranu proizvode od tartufa, organski džem od malina, prirodna vina i još mnogo toga.

Kako je rečeno ovom prilikom, Vojvodina je dobro poznat poljoprivredni region sa plodnim zemljištem i iskusnim gazdinstvima, sa svojim poljoprivrednim proizvodima u smislu kvaliteta i raznovrsnosti i oni su veoma atraktivni za strance, a prijateljstvo između Srbije i Japana se neguje više od 140 godina, te je cilj da se bilateralni odnosi podignu na viši nivo.