Nove investicije u sevrenoistočnoj industrijskoj zoni Inđije

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Ognjen Bjelić danas je obišao severnoistočnu radnu zonu i fabriku „Tehnoeksport“ u opštini Inđija.

U severnoistočnoj radnoj zoni, koja spada u najopremljenije u zemlji i nalazi se u blizini autoputa između Beograda i Novog Sada , očekuje se realizacija šest novih investicija sa čijim investitorima su ugovori već potpisani.

“ Inđija je primer opštine koja uspešno posluje i zna na koji način da privuče kako domaće tako i strane investitore, a Pokrajinska vlada uvek će biti podrška projektima koji doprinose ubrzanom ekonomskom razvoju, zapošljavanju i boljem standardu građana” , poručio je Ognjen Bjelić i istakao da je unapređivanje industrijskih zona jedan od osnovnih preduslova za privlačenje investitora i izgradnju novih kapaciteta.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izrazio je zadovoljstvo što je Pokrajinska vlada prepoznala potencijal ove opštine i značajan deo sredstva ulagala projekte čiji će rezultati doneti dugoročne efekte.

“Godinu dana ulaganja isključivo u industrijsku zonu, rezultiralo je time da je opremljena i spremna da odgovori standardima najzahtevnijih svetskih investitora” , zaključio je Gak.

U okviru posete, Bjelić i Gak posetili su proizvodnu kompaniju „Tehnoeksport“, koja se bavi proizvodnjom fleksibilnih sifona i cevi.

“Tehnoeksport“ je primer uspešne kompanije koja se od porodične razvila u kompaniju sa liderskom pozicijom u Srbiji.

Kako je rečeno, ova domaća kompanija zapošljava 180 radnika i 80 odsto svoje proizvodnje usmerava ka inostranom tržištu.