Mirović se sastao sa gradonačelnikom Pekinga

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović bio je domaćin delegaciji iz Pekinga na čelu sa gradonačelnikom Čen Điningom, koja je u okviru dvodnevne posete Srbiji danas boravila u Novom Sadu. Susretu su prisustvovali potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

Tokom susreta sa delegacijom kineske prestonice, konstatovano je da su tradicionalno prijateljski odnosi Srbije i Kine uspostavljeni na najvišem državnom nivou, kao i dosadašnja odlična saradnja, dobra osnova za tešnje povezivanje dveju država i njenih regiona i gradova, u svim važnim oblastima.

Istaknuto je da je Pokrajinska vlada posvećena jačanju međuregionalnih veza, te da postoje brojne mogućnosti za povezivanje i konkretnu saradnju između AP Vojvodine i Pekinga.

Nakon gotovo četiri decenije, zvaničnici glavnog grada Kine posetili su Srbiju, gde je juče u Beogradu otvorena manifestacija „Dani Pekinga“. U okviru posete srpskoj prestonici, potpisan je niz sporazuma o saradnji između Beograda i Pekinga u više oblasti.