Potpredsednik Milićević i sekretar Bjelić u radnoj poseti opštini Bečej

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić  danas su  posetili opštinu Bečej, gde je na sastanku sa predsednikom opštine Draganom Tošićem i članovima opštinskog veća razgovarano  o realizaciji projekata koje sprovodi Pokrajinska vlada zajedno sa opštinom i, ujedno, o budućim investicijama u 2018. godini.

Nakon sastanka, Milićević je obišao radove u Dositejevoj ulici u neposrednom centru Bečeja i sportski centar „Đorđe Predin Badža“.

U kompletnu rekonstrukciju Dositejeve ulice uloženo je 56 miliona dinara, oko 39 miliona iz Pokrajine i 17 miliona iz Opštine Bečej.

„U proteklih godinu i po dana, ova Pokrajinska vlada je u opštinu Bečej uložila oko 300 miliona dinara. Sa 100 miliona dinara iz opštinske kase, to je investicioni ciklus vredan oko 400 miliona dinara, veoma značajan za ovu opštinu i građane Bečeja. Želimo da u tom tempu nastavimo i u 2018. godini“, izjavio je potpredsednik Milićević i dodao da je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine odobreno još 25 miliona dinara za nove radove u nastavku ove ulice, kružnog toka i raskrsnice.

Potpredsednik Milićević je rekao da je zato na današnjem sastanku upravo bilo reči o novim projektima – stavljanju u funkciju razvoja banjskog i sportskog turizma geotermalne bušotine za koju postoje zainteresovani investitori, kao i o pružanju finansijske podrške sa pokrajinskog nivoa za rekonstrukciju krova koji prokišnjava na sportskom centru „Đorđe Predin Badža“. Ovaj sportski centar veoma je značajan ne samo za školsku decu, već i za profesionalne sportiste.

Milićević je izjavio da će Pokrajinska vlada nastaviti da pruža punu podršku projektima koji imaju razvojni karakter za opštinu Bečej, kao što podržava takve projekte u svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić rekao je da su u 2017. godini značajna sredstva uložena u razvoj ovog grada, pre svega zahvaljujući Pokrajinskoj vladi koja je, zajedno sa opštinom, obezbedila sredstva za različite projekte razvoja.

U današnjoj poseti bili su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.