Milanković: Konkursna mera za nabavku opreme daje konkretne benefite

Podsekretar u sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Darko Milanković boravio je danas u Bačkoj Topoli gde je sa saradnicima obišao firmu “Compart” koja je u protekloj godini subvencionisana putem konkursne mere Sekretarijata za nabavku opreme.

Firma “Compart” bavi se prizvodnjom proizvoda od papira i kartona, a bespovratna sredstva u vrednosti od gotovo tri miliona dinara opredelili su za nabavku automatske mašine za punjenje tehničkih tečnosti.

“Uz sva ograničenja koja su nastupila usled trajanja pandemije korona virusa pokazalo se da su privredni subjekti najveće interesovanje pokazali upravo za ovaj vid podrške”, istakao je Milanković tokom posete.

Pozitivni efekti ove konkursne mere, kako je Milanković naveo, rezultirali su odlukom da se nastavi sa održavanjem kontinuiteta ovog mehanizma sufinansiranja i u tekućoj godini, u prvom redu zbog pozitivnih efekata na najvažnije parametre regionalnog a onda i ukupnog društveno-ekonomskog razvoja AP Vojvodine.

Vlasnik firme, Laslo Molnar istakao je da je podrška putem sufinansiranja od izuzetnog značaja za proizvođače.

“ Nabavkom konkretno ove mašine, omogućen je kompletan proces proizvodnje, uključujući pakovanje i punjenje proizvoda u ambalažu”, rekao je Molnar i istakao da rast proizvodnje povlači i nova zaposlenja.