Pokrajinska vlada i Grad Sombor investirali u novu Industrijsku zonu dva miliona evra

„Pokrajinska vlada i Grad Sombor investirali su više od dva miliona evra za izgradnju i infrastrukturno opremanje Industrijske zone u ovom gradu, i već imamo zainteresovane i domaće i strane investitore“, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas tokom radne posete Somboru.

Izgradnja ove Industrijske zone znači nova radna mesta i jačanje lokalnog budžeta, dodao je predsednik Mirović.

Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila je sredstva za realizaciju projekata na teritoriji Grada Sombora u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja“, istakao je predsednik Mirović.

„Sve projekte koje smo planirali preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine smo realizovali ili je realizacija u toku“, rekao je predsednik Mirović i dodao da očekuje početak radova na izgradnji lokalnog puta od Stapara do Sivca.

Zajednički pripremamo projekte i za narednu godinu, a jedan od njih biće i izgradnja nove sportske hale i rekonstrukcija Srednje tehničke škole koja je smeštena u zgradi izgrađenoj 1887. godine, istakao je predsednik Mirović.

Danas smo pokazali rezultate našeg zajedničkog rada, prioritet nam je bila Industrijska zona ali radili smo paralelno i na drugim projektima, kazala je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.