Evropska nedelja regija i gradova, 9 – 12 oktobar 2017. godine, Brisel

Petnaesta po redu Evropska nedelja regiona i gradova, u organizaciji Evropskog komiteta regiona (CoR) i Generalnog direktorata za regionalne i urbane politike (DG REGIO), biće održana u periodu od 9. do 12. oktobra 2017. godine u Briselu.
 
Tokom trajanja Evropske nedelje regiona i gradova, biće održano preko 130 radionica, debata i sastanaka, gde će više od 6000 učesnika biti u prilici da razmeni iskustva i dobre prakse na temu lokalnog i regionalnog razvoja. Takodje, ovo je dobra prilika i za politički dijalog koji se odnosi na buduće pravce razvoja kohezione politike EU, kao i podizanje svesti donosilaca odluka o važnosti i značaju koji imaju regioni i gradovi na ukupan razvoj šire društvene zajednice.
 
Ovogodišnja manifestacija pod nazivom “Regions and Cities working for a better future”, okupiće 170  regiona i gradova širom Evrope, grupisanih u 28 regionalnih partnerstava, kao i druge brojne učesnike iz gotovo svih evropskih institucija. AP Vojvodina će učestvovati u konzorcijumu zajedno sa još šest partnera iz Italije, Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i Hrvatske i biće suorganizator radionice pod nazivom “Budućnost regionalnih politika” koja će se održati 11. oktobra 2017.
 
Registracija svih učesnika zvanično je počela 12. jula. 2017. godine putem internet sajta manifestacije: http://ec.europa.eu/regional_policy/regions-and-cities/2017/index.cfm, gde se takodje mogu naći i sve ostale informacije u vezi sa ovim dogadjajem.