Nebojša Drakulić učestvovao na konferenciji za medije povodom projekta „Colourful Cooperation“

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić 12. septembra 2017. godine učestvovao je u Segedinu, Mađarska, na sastanku projektnog tima vezanog za projekat „Colourful Cooperation“ u organizaciji Evroregionalne agencije za razvoj Dunav-Kriš-Moriš-Tisa nonprofit DOO a potom i na konferenciji za štampu koja je održana povodom predstavljanja samog projekta „Colourful Cooperation“ široj javnosti.

„Cilj projekta jeste da – i na mađarskoj i na srpskoj strani – u programima zajednice, koje obezbeđuju mađarski i srpski kulturni centri, pored lokalnog stanovništva, učestvuje što više ljudi iz okolnih mesta, odnosno turista, kako bi se sve više stekla saznanja o kulturi i svakodnevnici i mađarskog i srpskog naroda kao i da se ovim projektom napravi značajan korak u pravcu poboljšanja prekograničnog protoka informacija, što će osnažiti uzajamno poverenje i razumevanje, a takođe unaprediti našu susedsku saradnju i ukupan proces evropskih integrcija“ rekao je Nebojša Drakulić prilikom svog obraćanja medijima podsećajući sve prisutne da je prekogranična saradnja ključna za izgradnju zajedničkog evropskog prostora i kamen temeljac evropskih integracija.

Na samom otvaranju konferencije prisutnima su se pored pomoćnika Drakulića obratili Ester Čokaši Ana (Csókási Eszter Anna ) generalni direktor Agencije za razvoj javno komunalne kompanije Dunav-Kriš-Moriš-Tisa , Duka Feliks (Duka Félix) iz Udruženja mladih za ravoj zajednice Segedin, zamenica gradonačelnika Subotice Timea Horvat i zamenica načelnika Gradske uprave za kulturu grada Novog Sada Zorica Šijak.
 
Projekat Colorful Cooperation (Višebojna saradnja) se realizuje u okviru programa Interreg – IPA prekogranična saradnja Mađarska – Srbija. Ukupna vrednost projekta je: 3.738.247,30 evra, a projekat je odobren u okviru Strateškog poziva INTERREG-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u martu 2017. godine.