Pomoćnik sekretara Nebojša Drakulić na prezentaciji potencijala opštine Bač

Pomoćnik sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu nebojša Drakulić prisustvovao je u utorak, 24. januara 2017. godine, u Privrednoj komori Srbije skupu “Dani Bača – promocija investicionih potencijala” kako bi se potencijalni investitori upoznali sa mogućnostima ulaganja u toj opštini i sa preduzećima koja tu već uspešno posluju.
 
Državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ivan Bošnjak rekao je da  opština Bač sa svojom tradicijom predstavlja dobru okosnicu za dalji i bolji razvoj i da je spremna za nove investicije.

Predsednik opštine Bač Dragan Stašević predstavio je turističke, privredne i investicione potencijale opštine Bač, koja raspolaže sa oko 24.000 poljoprivrednih površina, a postoje i ozbiljni potencijali za razvoj organske proizvodnje.

Direktor Odeljenja za strateško planiranje, razvoj i analize Aleksandar Kemiveš izjavio je da je opština Bač u prethodnom periodu uložila veliki napor radi predstavljanja  potencijala za investicije. Najnoviji trend, kako je rekao, pokazuje rast broja lokalnih samouprava koje uspešno promovišu svoje mogućnosti, komuniciraju sa zainteresovanim investitorima i pružaju neophodnu podršku prilikom realizacije investicija, radi ostvarenja održivog ekonomskog razvoja.