Dodeljeni ugovori vredni 450 miliona dinara privrednim društvima za nabavku nove opreme

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne 450 miliona dinara predstavnicima 56 privrednih društava sa teritorije AP Vojvodine za kupovinu nove opreme neophodne za realizaciju investicionih projekata.

Reč je o bespovratnim sredstvima koja Pokrajinska vlada dodeljuje drugi put ove godine.

„Najsavremenija oprema, kroz dve linije, omogućiće razvoj, tehnološki napredak na mikro planu i povećanje produktivnosti i dobiti. Na prvom mestu moraju biti oni koji stvaraju, kreiraju i zarađuju novac kako bismo razvijali i sve druge društvene oblasti života“, izjavio je predsednik Mirović.

Od 56 privrednih društava koja su dobila podsticaje za nabavku nove opreme, 37 je dobilo sredstva u ukupnom iznosu od skoro 265 miliona dinara za kupovinu nove klasične opreme, dok je 19 društava dobilo sredstva u ukupnom iznosu od gotovo 190 miliona dinara, čime se povećava međunarodna konkurentnost privrednog društva i mogućnost uključivanja u međunarodne lance dobavljača.

Mirović je podsetio na to da je putem Razvojne agencije Vojvodine od 2017. godine za nabavku nove opreme izdvojeno 1,5 milijardi dinara.

„Privredna kretanja na svetskom tržištu nisu laka. Srpska privreda se bori da održi rast aktivnosti i u poslednjem kvartalu ove godine imamo ohrabrujuće podatke o rastu BDP-a i industrijske proizvodnje“, istakao je Mirović dodajući da je Pokrajinska vlada zajedno sa Vladom Srbije u proteklom periodu učinila mnogo za razvoj na lokalnom i regionalnom nivou.

Dodeli ugovora prisustvovali su pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević.