Brisel: Saradnja sa najvećom flamanskom privrednom komorom „VOKA“

Generalni sekretar Privredne komore Vojvodine dr Jovan Vujičić boravio je u radnoj poseti Belgiji, gde je zajedno sa predstavnicima Kancelarije APV u Briselu razgovarao u sedištu flamanske privredne i industrijske komore „Voka“ sa Hertom Moermanom, generalnim direktorom i njegovim saradnicima.
 
Glavna tema ovog sastanka u belgijskom gradu Gentu, bila je konkretizacija saradnje sa ovom flamanskom privrednom komorom, a u tom cilјu dogovoreni su koraci na pripremi teksta sporazuma o razumevanju između dve privredne komore. Takođe je dogovoreno da se zajednički radi na promociji predstojećeg Međunarodnog polјoprivrednog sajma u Novom Sadu, odnosno na razmatranju mogućnosti za zajedničke projekte u polјoprivredi. Predstavnici Kancelarije APV u Briselu se nadaju povećanju broja flamanskih i valonskih, odnosno polјoprivrednika iz Belgije, a kao rezultat dosadašnjeg rada na povezivanju sa privrednim komorama u Kralјevini Belgiji.
 
„Voka je najveća organizacija ove vrste u Flandriji, koja okuplјa oko 18.000 flamanskih privrednika i ima tradiciju dužu od trista godina. Veoma smo zadovolјni da smo nakon godinu dana intenzivne komunikacije, kako sa predstavnicima Voke, tako i sa predstavnicima flamanske vlade došli u poziciju da razgovaramo o potpisivanju sporazuma o razumevanju između Privredne komore Vojvodine i Voke,“ istakao je šef Kancelarije APV u Briselu Srđan Mačkić.

Nakon što je u oktobru 2018. potpisan Sporazum o razumevanju između PKV i Komore industrijalaca i privrednika Vlaonije, sporazum sa flamanskom Vokom bi predstavlјao drugi sveobuhvatni sporazum u cilјu podsticanja privredne saradnje između AP Vojvodine i regija u Kralјevini Belgiji.