Bjelić: Zajedničke investicije grada i pokrajine daju konkretne rezultate za dobrobit građana

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić obišao je danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem novoizgrađeni kružni tok u Sremskoj Kamenici koji je nedavno pušten u rad. Investiciju u vrednosti od ukupno 90,5 miliona dinara zajednički su finasirali Grad Novi Sad i Pokrajinska vlada.

Bjelić je izrazio zadovoljstvo što je saobraćajnica koja vodi do Instituta u Kamenici završena u roku a saobraćaj se odvija nesmetano i olakšano, istakavši da je ugradnja kružnog toka povećala i bezbednost svih učesnika u saobraćaju na ovoj prometnoj lokaciji.

„Pokrajinska vlada izdvaja sredstva za sve lokalne samouprave širom Vojvodine a Novi Sad je svakako među njima. Takođe, ovo nije jedini projekat koji zajedno finansiraju grad i pokrajina a koji direktno doprinosi boljoj i lakšoj svakodnevnici naših sugrađana“, istakao je resorni sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Bjelić je podsetio i na druge uspešne zajedničke investicije isplanirane na teritoriji Novog Sada, kao što su novi Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu, gradnju objekta Radio Televizije Vojvodine, Sentandrejskog puta, Kameničkog parka, uređenje studentskog kampusa te niza drugih projekata i saobraćajnica poput ove.

Pokrajinska vlada za izgradnju kružnog toka u Sremskoj Kamenici, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, izdvojila je sredstva u vrednosti od 35,5 miliona dinara.