Ognjen Bjelić: Još 250 miliona za nova radna mesta u Vojvodini

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Ognjen Bjelić, uručio je danas ugovore o subvencijama vredne 250 miliona dinara predstavnicima 19 privatnih kompanija po osnovu Konkursa za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine.

„Ulaganje u privredu, ujedno znači ulaganje i u kulturu, obrazovanje, zdravstvo  i druge oblasti od vitalnog značaja za društvo“, poručio je Bjelić i naglasio da Pokrajinska vlada u koordinaciji sa Razvojnom agencijom Vojvodine, pružajući podršku kompanijama u razvoju, nastavlja sa politikom podsticanja bržeg privrednog  razvoja AP Vojvodine.

Realizacijom investicionih projekata u ovih 19 kompanija koje su kroz sistem bodovanja izdvojene kao najlikvidnije, u narednom periodu, predviđa se otvaranje oko 530 novih radnih mesta. Takođe,  radna mesta moraju biti zadržana od tri do pet godina nakon realizacije projekta, a isplaćena zarada za novozaposlene radnike najmanje 20 odsto viša u odnosu na minimalnu zaradu u Republici Srbiji.

„Sredstva su obezbeđena prvoklasnim bankarskim garancijama, a potpisnici će kao i do sada, izveštaje o realizaciji projekta koji podrzaumevaju podatke o upražnjenim radnim mestima i odgovarjućim propisanim visinama plata zaposlenih, dostavljati Razvojnoj agenciji Vojvodine na kvartalnom nivou“, pojasnio je Bjelić.

On je podsetio da je ovo drugi ciklus dodele subvencija u okviru  te konkursne mere, te da  će  ukupno opredeljena sredstva obezbediti  1060 novih radnih mesta na teritoriji Vojvodine.

Subvencijama su obuhvaćene  sve tri kategorije privrednih društava – mala, srednja i velika preduzeća i većina je iz reda proizvodnih delatnosti.