Bač slavi 20. jubilarne Dane evropske baštine

Zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Radivoj Paroški, prisustvovao je u subotu, na platou Tvrđave Bač, svečanosti povodom otvaranja 20. jubilarne manifestacije “„Dani evropske baštine -– Dani Bača”.

Paroški je pre svečanosti prisustvovao i prijemu zvanica kod predsednika te opštine Steve Panića, gde je ocenjeno da su sredstva koja Пpokrajinski sekretarijat usmerava jedinicama lokalnимe samouprave јединицама za organizaciju manifestacija regionalnog karaktera, od izuzetnog značaja za promociju potencijala i privrednog razvoja brojnih opština i gradova AP Vojvodine.

Centralna ceremonija otvaranja ove tradicionalne manifestacije počela je defileom učesnika kroz centar Bača sve do Tvrđave Bač, gde su se prisutnima obratili predsednik opštine Steva Panić, te pokrajinska sekretarka za kлulturu, javno informisanje i odnose sа verskim zajednicama, Dragana Milošević.

Tema ovogodišnje manifestacije носи називjeste „“Živo nasleđe” koje se odnosi na znanja, prakse i veštine koje su se prenosile sа generacije na generaciju, a koja se i danas koriste.